RECEPT FRÅN HJ

Marängtårta med chokladkräm och jordgubbar

Mellan våra frasiga marängbottnar gömmer sig len chokladkräm, fluffig grädde och söta jordgubbar. En riktig sommardrömtårta!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

    Bottnar

  • 4 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 dl rispuffar
  • Chokladkräm

  • 4 st äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • Garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g jordgubbar
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Bottnar: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och vispa till en blank maräng. Blanda i rispuffar.

2

Rita två rundlar på bakplåtspapper, 22 cm i diameter, och bred ut marängen i dem. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen tills den svalnat.

3

Chokladkräm: Blanda äggulor och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar tjockna men inte koka. Ta kastrullen av värmen, rör i hackad choklad och låt smälta. Rör i smöret i bitar tills det smält. Låt stelna.

4

Garnering: Lägg samman bottnarna med kräm, grädde och bär. Toppa med rikligt med jordgubbar.


Recept