Marängsviss med jordgubbar

En riktig efterrättsklassiker! Servera marängsvissen i praktiska portionsglas. Tack vare jordgubbarna får efterrätten dessutom härlig sommarsmak!

6 portioner

Du behöver

  • 4 ½ dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • ½ l vaniljglass
  • 30 små maränger

Chokladsås

1 dl vispgrädde
½ dl vatten
1 dl strösocker
1 dl kakao

Garnera med

rostade mandelspån

Gör så här

1

Chokladsås: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sjud upp under konstant omrörning, för såsen bränns lätt vid. Ta av kastrullen från plattan.

2

Vispa grädden. Rensa och dela jordgubbarna i lagom stora bitar.

3

Varva vaniljglass, maränger, chokladsås, grädde och jordgubbar i glas ­eller skålar.

4

Toppa med rostade mandelspån och servera ­genast.

Scroll to Top