RECEPT FRÅN HJ

Marängrutor

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

    Botten

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 200 g hallon
  • 100 g röda vinbär
  • Maräng

  • 4 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12 %
  • Garnera med

  • hallon
  • vinbär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst. Rör i äggulorna och mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver och sist vattnet. Smeten blir ganska tjock.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Strö över hallon och vinbär.

4

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och ättiksprit, lite i taget, under vispning. Bred marängen över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera med hallon och vinbär.


Recept