RECEPT FRÅN HJ

Marängbakelse med citronkräm och bär

Foto: Olof Abrahamsson, Thomas Carlén

Okänd
8 stycken

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • margarin
  • Citronkräm:

  • 2 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 st citron rivet skal + 1 msk pressad citronsaft
  • 2 dl vispgrädde
  • färska bär t ex jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär
  • Ugn: 200º/100º

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning, och vispa till en blank smet. Den ska vara så hård att skålen kan vändas upp och ner.
2
Pensla aluminiumformar av engångstyp med flytande margarin eller olja. Klicka i smeten och dra den lite upp på kanterna så att det bildas en skål. Sätt in i ugnen på 200º och sänk värmen till 100º. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt formarna stå kvar och kallna i ugnen.
3
Citronkräm: Blanda äggulor, socker, citronskal och -saft i en kastrull och värm under omrörning tills det blir en kräm. Låt svalna och blanda med vispad grädde. Klicka i formarna och garnera med bär.

Recept