Mandeltorsk med morotsslantar

Du behöver 2 st torskfilé små salt och peppar 25 g mandelspån 2 tsk ströbröd 2 msk smör eller flytande matfett 0.25 st lime rivet...

Du behöver

  • 2 st torskfilé små
  • salt och peppar
  • 25 g mandelspån
  • 2 tsk ströbröd
  • 2 msk smör eller flytande matfett
  • 0.25 st lime rivet skal

Morotsslantar:

2 st morötter
1 msk rapsolja eller olivolja
1 tsk pressad citronsaft
1 msk citronmeliss hackad
salt svartpeppar

Servera med:

potatispuré

Ugn: 200°

Gör så här

1
Salta och peppra fisken. Vik filéerna på längden och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2
Blanda mandelspån, ströbröd, matfett och limeskal, och fördela på fisken. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.

3
Morotsslantar: Skala och skiva morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Blanda morötter, olja, citronsaft, citronmeliss, salt och peppar. Servera med potatispuré.

Scroll to Top