RECEPT FRÅN HJ

Mandeltårta med vit choklad och mascarponekräm toppad och jordgubbar

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
10 bitar

Du behöver

    Botten:

  • 200 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 250 g mascarpone
  • Topping: 1 liter jordgubbar, kryddgrönt, florsocker och blommor

    Ugn: 200°

Gör så här

1

Riv mandelmassan fint. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan.

2

Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.

3

Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.

4

Koka upp grädden till fyllningen i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och placera i en skål, häll den varma grädden över chokladen och rör om så att chokladen smälter. Tillsätt mascarpone. Rör om.

5

Låt fyllningen stå kallt så att den stelnar. Tag fram fyllningen och klicka ut på bottnen och toppa med halverade jordgubbar, sikta över florsocker, garnera med kryddgrönt och servera.


Recept