Mandelmusslor med apelsincurd

Spröda mandelmusslor med syrlig apelsincurd. En riktigt tjusig godbit med fräsch och uppfriskande smak.

40 stycken

Du behöver

  • 1 ½ dl sötmandel
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • smält smör

Apelsincurd

1 dl pressad apelsinsaft
2 msk pressad citronsaft
2 msk finrivet apelsinskal
1.5 dl strösocker
4 äggulor
75 g smör

Servera med

Vispad grädde

Ugn: 200º

Gör så här

1

Skålla, skala och mal mandeln. Rör ihop smör och socker. Tillsätt mandel, äggula och 5 dl av mjölet, arbeta ihop till en deg.

2

Tillsätt resten av mjölet. Låt vila svalt i 1 timme.

3

Pensla formar med smält smör och tryck ut deg i dem. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 10 minuter. Passa noga. Låt svalna något innan de stjälps upp.

4

Koka upp apelsinsaft, citronsaft, apelsinskal och socker. Vispa upp äggulorna i en skål, häll över saften under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar.

5

Ta kastrullen av värmen och tillsätt smöret i bitar. Rör om tills det smält. Låt kallna. Servera i mandelmusslorna och toppa med en klick grädde.

Scroll to Top