Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl special
- 1 dl fullkornsvetemjöl ljust & milt
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 100 g mandelmassa
- 125 g smör
- 1 dl råströsocker
- 3 st ägg
- 0.5 dl mjölk
Garnera med:
vit kristyr, se recept
mandel
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda båda mjölsorterna med bakpulver, salt och riven mandelmassa i en skål eller plastpåse.
2
Vispa rumstempererat smör och råströsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott.
3
Fördela smeten i mazarinformar av aluminium och fyll dem till 3/4. Grädda i 15–20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
4
Ringla kristyr över muffinsen. Skålla mandlarna och garnera med en mandel per muffins och skikta över florsocker.
Ljust & milt Fullkornsvetemjöl är ett fullkornsmjöl malt av en ny vetesort som är ljusare i färgen och mildare i smaken. Det har samma goda hälsoegenskaper som ett vanligt fullkornsvetemjöl och innehåller 100 % fullkorn.