RECEPT FRÅN HJ

Mandelmuffins med kristyr

Foto: Thomas Carlén

Okänd
18 stycken

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl special
  • 1 dl fullkornsvetemjöl ljust & milt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 1 dl råströsocker
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • Garnera med:

    vit kristyr, se recept

  • mandel
  • florsocker
  • Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda båda mjölsorterna med bakpulver, salt och riven mandelmassa i en skål eller plastpåse.
2
Vispa rumstempererat smör och råströsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott.
3
Fördela smeten i mazarinformar av aluminium och fyll dem till 3/4. Grädda i 15–20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
4
Ringla kristyr över muffinsen. Skålla mandlarna och garnera med en mandel per muffins och skikta över florsocker.

Kommentar:
Ljust & milt Fullkornsvetemjöl är ett fullkornsmjöl malt av en ny vetesort som är ljusare i färgen och mildare i smaken. Det har samma goda hälsoegenskaper som ett vanligt fullkornsvetemjöl och innehåller 100 % fullkorn.

Recept // Fler mandelmassarecept