Du behöver
- 200 g sötmandel
- 5 dl florsocker
- 5 st äggvitor
- 3 st droppar bittermandelolja
Fyllning
100 g ljus choklad
225 g rumsvarmt smör
2.5 dl florsocker
Garnering
25 g mörk choklad
Ugn: 200°
Gör så här
Mal mandeln fint och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelblandning och mandelolja.
Spritsa eller klicka ut smeten i små högar, ca 4 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa ihop smör och florsocker och vispa i chokladen. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan.
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över kakorna och låt stelna.