Mandelmaränger med chokladkräm

Läckert frasiga mandelmaränger läggs dubbelt med ett lager smörkräm emellan. Dekorera kakorna vackert med mörk choklad.

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 5 dl florsocker
  • 5 st äggvitor
  • 3 st droppar bittermandelolja

Fyllning

100 g ljus choklad
225 g rumsvarmt smör
2.5 dl florsocker

Garnering

25 g mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Mal mandeln fint och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelblandning och mandelolja.

2

Spritsa eller klicka ut smeten i små högar, ca 4 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på plåten.

4

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa ihop smör och florsocker och vispa i chokladen. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan.

5

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över kakorna och låt stelna.

Scroll to Top