Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ägg
- 150 g hallon
- 60 g vit choklad
Vaniljgrädde
1.5 dl vispgrädde
50 g färskost
0.5 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker
Garnera med
florsocker
Gör så här
Ugn: 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ägg. Rör till en slät smet.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Skeda smeten i formarna. Lägg några hallon och en bit vit choklad i varje form. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Vispa grädden tjock och tillsätt färskost, vanilj- och florsocker. Lägg över i en spritspåse av plast. Lossa ev. kakorna från formarna och lägg på fat. Spritsa en klick av vaniljgrädden ovanpå.