Mandelkakor med hallon och vit choklad och vaniljgrädde

Enkla och försvinnande goda dessertkakor.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ägg
  • 150 g hallon
  • 60 g vit choklad

Vaniljgrädde

1.5 dl vispgrädde
50 g färskost
0.5 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker

Garnera med

florsocker

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ägg. Rör till en slät smet.

2

Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Skeda smeten i formarna. Lägg några hallon och en bit vit choklad i varje form. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

3

Vispa grädden tjock och tillsätt färskost, vanilj- och florsocker. Lägg över i en spritspåse av plast. Lossa ev. kakorna från formarna och lägg på fat. Spritsa en klick av vaniljgrädden ovanpå.

Scroll to Top