Mandelgratinerad kyckling

När du har bråttom passar det bra med mandelgratinerad kyckling. Grillad kyckling, mandel, persikor och creme fraiche ingår i denna snabba och lättlagade middag.

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st persikor ca 450 g
  • 1 st mandelspån påse

Sås:

2 dl vatten
0.5 st köttbuljongtärning
2 dl crème fraîche
0.5 dl juice från persikorna
1.5 msk kinesisk soja
3.5 msk maizena ljus redning
riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.

2
Skär persikorna i mindre bitar och stick ner dem mellan kycklingbitarna.

3
Häll vatten, köttbuljong, creme fraiche och persikospad i en kastrull.

4
Låt det koka upp. Rör ner Maizenaredningen och låt såsen koka några minuter. Smaka av med soja.

5
Häll såsen över kyckling och persikor. Strö över riven ost och mandelspån.

6
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt. Strö lite hackad persilja över. Bjud kokt ris eller couscous till.

Scroll to Top