Mandelfromage med jordgubbar

En ljuvlig dessert som kan stå klar i kylen.

Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 150 g mandelmassa
  • 1 dl exotisk juice
  • 2 st äggulor
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 l jordgubbar
  • 1 st lime
  • 2.5 msk socker

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Riv mandelmassan.

2
Koka upp 3/4 dl av fruktjuicen. Tillsätt den rivna mandelmassan och ta kastrullen från värmen. Rör om så att mandelmassan smälter. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i mandelmassan så att de smälter. Låt svalna.

3
Vispa äggulorna med resten av juicen och sockret. Vispa grädden till skum. Rör ner äggsmeten i mandelmassan. Tillsätt grädden. Rör så att allt blandas väl.

4
Fördela fromagen i fyra portionsglas och låt dem stå kallt att stelna några timmar eller förbered dem dagen innan de ska serveras.

5
Skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv det yttersta av skalet på limefrukten. Blanda limeskal och socker. Strö det över jordgubbarna.

6
Ställ fromagen på portionstallrikar och fördela jordgubbarna runt om. Garnera eventuellt med jordgubbar och citronmeliss på toppen.

Scroll to Top