Du behöver
- 1.5 st gelatinblad
- 150 g mandelmassa
- 1 dl exotisk juice
- 2 st äggulor
- 1.5 msk strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 l jordgubbar
- 1 st lime
- 2.5 msk socker
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Riv mandelmassan.
2
Koka upp 3/4 dl av fruktjuicen. Tillsätt den rivna mandelmassan och ta kastrullen från värmen. Rör om så att mandelmassan smälter. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i mandelmassan så att de smälter. Låt svalna.
3
Vispa äggulorna med resten av juicen och sockret. Vispa grädden till skum. Rör ner äggsmeten i mandelmassan. Tillsätt grädden. Rör så att allt blandas väl.
4
Fördela fromagen i fyra portionsglas och låt dem stå kallt att stelna några timmar eller förbered dem dagen innan de ska serveras.
5
Skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv det yttersta av skalet på limefrukten. Blanda limeskal och socker. Strö det över jordgubbarna.
6
Ställ fromagen på portionstallrikar och fördela jordgubbarna runt om. Garnera eventuellt med jordgubbar och citronmeliss på toppen.