Mandelbiscotti

Du behöver 100 g mandel 125 g smör 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 0.5 dl flytande honung 1 st ägg 1 tsk bakpulver 5...

Du behöver

  • 100 g mandel
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjöl

Gör så här

1
Hacka mandeln. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, honung, ägg, bakpulver och mjöl, och blanda till en deg.

2
Dela degen i 4 bitar och rulla varje bit till en längd som är lika lång som plåtens kortsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med handen Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Passa så att de inte blir för bruna. Låt längderna svalna i 5 minuter innan de skärs upp i ca 2 cm sneda bitar.

3
Vänd skorporna med snittytan upp och rosta dem i 5 minuter. Sänk värmen och låt skorporna torka i ugnen i ca 2 timmar.

Scroll to Top