RECEPT FRÅN HJ

Majsplättar med tomatcouscous och fetaostkräm

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

    Majsplättar:

  • 1 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • majskorn ca 150 g
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st squash 100 g
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett
  • Tomatcouscous:

  • 1 dl couscous stor
  • 2 dl krossade tomater
  • Fetaostkräm:

  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk svarta oliver urkärnade, halverade
  • 1 tsk basilika hackad
  • salt peppar
  • Servera med:

  • mâchesallad eller ruccolasallad

Gör så här

1
Majsplättar: Vispa samman ägg och mjöl. Blanda ner majs och grovt riven lök och squash. Salta och peppra.
2
Klicka ut 4 klickar i en stekpanna och platta ut smeten lite. Stek plättarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida.
3
Tomatcouscous: Koka couscousen i en kastrull med krossade tomater enligt anvisningarna på förpackningen.
4
Fetaostkräm: Blanda smulad fetaost, yoghurt, oliver och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad.

Recept