Majskyckling med rotfruktsrisotto

Du behöver 500 g majskycklingfilé 2 tsk flingsalt 1 tsk svartpeppar 0.5 msk olivolja Risotto tärnade morötter tärnade palsternackor hackad gul lök 2 tsk olivolja...

Du behöver

  • 500 g majskycklingfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja

Risotto

tärnade morötter
tärnade palsternackor
hackad gul lök
2 tsk olivolja
2.5 dl avorioris
2.5 dl vitt vin
2 dl varm hönsbuljong
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt

Gör så här

1

Risotto: Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg cirka 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och tredjedel av den varma buljongen. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning.

2

Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20–30 minuter. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.

3

Krydda kycklingen på båda sidorna. Hetta upp olja i en het panna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5–10 minuter. Vänd och stek 5–10 minuter till.

Scroll to Top