Magdalenas minisockerkakor

Du behöver 100 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl vispgrädde 1 st...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft

Glasyr:

3 dl florsocker
0.5 st citron pressad saft

Servera med:

vispgrädde
bär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och sikta ner i smeten. Tillsätt smält smör, grädde och citronskal och -saft, och vänd ihop till en smet.

2

Smörj formarna (små formar i silikon) väl och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är klara, 15–20 minuter. Låt svalna i 10 minuter i formarna innan de stjälps upp.

3

Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft och ringla över kakorna. Servera med grädde och bär.

Scroll to Top