Du behöver
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 st citron rivet skal och pressad saft
Glasyr:
3 dl florsocker
0.5 st citron pressad saft
Servera med:
vispgrädde
bär
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och sikta ner i smeten. Tillsätt smält smör, grädde och citronskal och -saft, och vänd ihop till en smet.
Smörj formarna (små formar i silikon) väl och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är klara, 15–20 minuter. Låt svalna i 10 minuter i formarna innan de stjälps upp.
Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft och ringla över kakorna. Servera med grädde och bär.