Du behöver
- 4 skiva rågbröd
- 4 st salladsblad
- dill
- remouladsås
- 1 dl majonnäs
- 1 msk gräddfil
- 0.5 dl pickles
- 1 tsk curry
Picklad gurka:
0.5 st gurka
0.5 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
Pankopanerad halloumi
150 g halloumi
1 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl panko ströbröd
1 dl rapsolja
Gör så här
Blanda samman majonnäs, gräddfil, hackad pickles och curry.
Skiva gurkan tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Lägg i gurkan och låt dra i 30 minuter.
Skär halloumin i kuber. Vänd den först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i panko.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Låt den rinna av på hushållspapper.
Lägg salladsblad på brödskivorna och lägg på nystekt halloumi, remouladsås och picklad gurka. Toppa med dill och persilja. Servera med citronklyftor.