Du behöver

    Ugn: 225º

  • 300 g makaroner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm mald muskotnöt
  • 150 g riven cheddarost
  • 120 g bacon
  • 250 g broccoli
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet. Häll i mjölken under konstant omrörning tills det blir en klumpfri sås. Smaka av med salt, peppar och muskot.

2

Vänd ner pastan i såsen. Varva pasta och ost i 4 ugnståliga portionsformar. Avsluta med ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, 5–10 min.

3

Stek baconet knaprigt i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär broccolibuketterna och stjälken i tunna skivor och stek i olja. Krydda med flingsalt.

4

Servera baconet och broccolin till.


Recept