RECEPT FRÅN HJ

Lyxiga laxbörsar med gorgonzola

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfiléer a 150 g
  • Fyllning

  • 500 g oskalade räkor
  • 0.75 dl crème fraîche
  • 150 g gorgonzola rumsvarm
  • 3 msk finhackad dill
  • Dillsås

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 msk fiskfond
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och peppar
  • Garnera med

  • Citronrasp
  • Servera med

  • pressad potatis
  • kokta ärter
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa laxen och gör ett längsgående snitt i varje filé.

2

Skala och finhacka räkorna. Ta undan några till toppingen. Blanda räkor, crème fraiche, små klickar av gorgonzola samt dill. Rör ihop.

3

Fördela fyllningen i laxbörsarna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i en smord eldfast form. Tillaga strax under ugnens mitt i ca 12 minuter.

4

Dillsås: Koka upp grädde, fiskfond och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.

5

Servera laxbörsarna med pressad potatis, kokta ärter, dillsås och resterande räkor. Garnera med citronrasp.


Recept