4 portioner
Du behöver
- 4 laxfiléer a 150 g
Fyllning
500 g oskalade räkor
¾ dl crème fraîche
150 g gorgonzola rumsvarm
3 msk finhackad dill
Dillsås
2.5 dl vispgrädde
2 msk fiskfond
1 dl crème fraîche
1 tsk pressad citronsaft
1 dl finhackad dill
salt och peppar
Garnera med
Citronrasp
Servera med
pressad potatis
kokta ärter
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa laxen och gör ett längsgående snitt i varje filé.
Skala och finhacka räkorna. Ta undan några till toppingen. Blanda räkor, crème fraiche, små klickar av gorgonzola samt dill. Rör ihop.
Fördela fyllningen i laxbörsarna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i en smord eldfast form. Tillaga strax under ugnens mitt i ca 12 minuter.
Dillsås: Koka upp grädde, fiskfond och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Servera laxbörsarna med pressad potatis, kokta ärter, dillsås och resterande räkor. Garnera med citronrasp.