Lyxiga laxbörsar med gorgonzola

Laxen blir härligt god tack vare räkfyllningen med gorgonzola och dill. Servera med pressad potatis, ärter och en hemmagjord dillsås.

4 portioner

Du behöver

  • 4 laxfiléer a 150 g

Fyllning

500 g oskalade räkor
¾ dl crème fraîche
150 g gorgonzola rumsvarm
3 msk finhackad dill

Dillsås

2.5 dl vispgrädde
2 msk fiskfond
1 dl crème fraîche
1 tsk pressad citronsaft
1 dl finhackad dill
salt och peppar

Garnera med

Citronrasp

Servera med

pressad potatis
kokta ärter

Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa laxen och gör ett längsgående snitt i varje filé.

2

Skala och finhacka räkorna. Ta undan några till toppingen. Blanda räkor, crème fraiche, små klickar av gorgonzola samt dill. Rör ihop.

3

Fördela fyllningen i laxbörsarna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i en smord eldfast form. Tillaga strax under ugnens mitt i ca 12 minuter.

4

Dillsås: Koka upp grädde, fiskfond och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.

5

Servera laxbörsarna med pressad potatis, kokta ärter, dillsås och resterande räkor. Garnera med citronrasp.

Scroll to Top