Du behöver
- 1 kg räkor med skal
- 1 st kräftstjärtar
- 100 g laxfilé rökt
- 3 st hårdkokta ägg
- 1 st äpple syrligt
- 1 st lök liten gul
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl majonnäs lätt
- 50 g ishavsrom
- 0.5 dl hackad gräslök
- 1.5 msk pepparrot nyriven
Det här behövs:
Gör så här
1
Tina räkorna och skala dem. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Tärna laxfilén. Skala och hacka äggen. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken.
2
Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner ishavsrom, gräslök och pepparrot. Smaka av med salt.
3
Vänd försiktigt ner räkor, kräftstjärtar, lax, ägg, äppletärningar och lök. Låt röran stå kallt några timmar innan den ska serveras.