RECEPT FRÅN HJ

Lyxig smörgåstårta med lax och räkor

Smörgåstårta är alltid rätt! Överraska med denna festtårta fylld med lax, räkor, ägg och avokado!

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 9 st landgångsbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • Fyllning 1:

  • 150 g skalade räkor
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 st avokado
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad dill
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 dl kesella 10%
  • salt peppar
  • Fyllning 2:

  • 200 g lax varmrökt
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 dl gröna ärter
  • Garnera med:

  • sallad
  • 150 g skalade räkor
  • 200 g färskrökt lax
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 2 msk rom röd finkornig
  • citron
  • 9 bitar

Gör så här

1
Hacka räkorna till fyllning 1. Skala och hacka ägg och avokado. Blanda räkor, ägg och avokado med gräslök, dill, crème fraiche och kesella.
2
Smaka av med salt och peppar. Till fyllning 2, mosa laxen och blanda med gräddfil och ärter. Smaka av med salt och peppar.
3
Kantskär bröden och lägg tre av dem bredvid varandra. Bred på fyllning 1. Lägg på tre bröd och bred på fyllning 2. Lägg på de sista bröden och tryck ihop tårtan.
4
Vispa grädden och blanda med crème fraiche, majonnäs och dill. Bred över och runt om tårtan.
5
Garnera med sallad, räkor, lax, ägg, rom och citron.

Recept