RECEPT FRÅN HJ

Lyxig laxcheesecake med pepparrot och dill

Vill du bjuda på det där lilla extra utan att anstränga dig alltför mycket? Då ska du bjuda på den här lyxiga laxcheesecaken.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Botten:

  • 300 g kavring
  • 75 g smör
  • Fyllning:

  • 400 g varmrökt lax
  • 4 st gelatinblad
  • 300 g färskost
  • 4 dl crème fraîche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • 200 g kallrökt lax
  • 300 g räkor med skal
  • 3 st gröna sparrisar kan uteslutas
  • citron
  • dill

Gör så här

1

Botten: Mixa brödet till smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt medan du gör fyllningen.

2

Fyllning: Mosa laxen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, 3 dl av crème fraichen och pepparrot. Värm 1 dl crème fraiche i en gryta. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i crème fraichen. Rör ner gelatinblandningen i färskostblandningen. Blanda i lax och dill, och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

3

Garnera med lax, skalade räkor, kokt sparris, citron och dill.


Recept