Lyxig fiskgratäng

Lyxig och god smak på ett enkelt sätt.

Du behöver

  • 500 g spättafilé
  • 150 g grön sparris fryst, tinad
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk matfett
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk hummerfond
  • salt peppar
  • 150 g skalade räkor

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rulla varje fiskfilé runt en sparris. Lägg i en smord form och häll över limesaften. Krydda med salt.

2
Smält matfett i en kastrull. Strö över mjöl och späd med vin, grädde och fond. Koka upp under omrörning till en tjock sås.

3
Smaka av med salt och peppar och häll över fisken.

4
Lägg räkorna ovanpå och tillaga 20 minuter i ugn.

Scroll to Top