Du behöver
- 250 g smör
- 250 g mörk choklad
- 6 st ägg
- 7 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Chokladglasyr
1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
Garnera med
färska hallon
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
Rör samman ägg och socker i en skål. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, salt samt smörblandningen och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kallna, gärna över natten. Skär i rutor.
Chokladglasyr: Blanda socker, grädde, kakao och sirap i en kastrull och småkoka under omrörning tills det tjocknar. Låt glasyren svalna och häll den över kakorna vid servering. Garnera med färska hallon.