RECEPT FRÅN HJ

Lyxbrownies med chokladglasyr

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 6 st ägg
  • 7 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Chokladglasyr

  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl ljus sirap
  • Garnera med

  • färska hallon
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.

2

Rör samman ägg och socker i en skål. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, salt samt smörblandningen och rör om till en slät smet.

3

Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kallna, gärna över natten. Skär i rutor.

4

Chokladglasyr: Blanda socker, grädde, kakao och sirap i en kastrull och småkoka under omrörning tills det tjocknar. Låt glasyren svalna och häll den över kakorna vid servering. Garnera med färska hallon.


Recept