Lussebullar med vit choklad

Du behöver 50 g jäst 1 g saffran 2 kuvert 1 st sockerbit 5 dl mjölk 200 g smör 1.5 dl strösocker 1 tsk salt...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 g saffran 2 kuvert
  • 1 st sockerbit
  • 5 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 14 dl

Fyllning:

200 g vit choklad
75 g smör
0.75 dl strösocker

Pensling:

ägg

Garnera med:

vit choklad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda saffran + socker och mjölk i en kastrull, och värm till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet, och arbeta degen väl, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Fyllning: Finhacka chokladen, gärna i matberedare. Rör samman rumsvarmt smör och socker. Blanda i den hackade chokladen.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär rullarna i bitar och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter. Låt svalna och garnera med smält vit choklad.

Scroll to Top