Lurbullar med fyllning

I de tjusigt snurrade lurbullarna gömmer sig en magiskt god fyllning med smak av kanel och vanilj.

28 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smör Rumsvarmt

Fyllning:

100 g smör
0.5 dl socker
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Pensling:

ägg

Garnera med:

florsocker

Ugn: 225º

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Häll på kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och arbeta in mjölet.

2

Arbeta in smöret i klickar med elvispens degkrokar. Strö över lite mjöl och låt degen vila i 10 minuter.

3

Fyllning: Rör samman smör, socker, kanel och vaniljsocker.

4

Stjälp upp degen och dela den i 2 bitar. Kavla ut till avlånga plattor, 55 x 15 cm, och sporra ut 14 smala trekanter från varje. Lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och lägg i formar.

5

Låt jäsa i 1 ½ timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över vid servering.

Scroll to Top