RECEPT FRÅN HJ

Lurbullar med fyllning

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
28 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smör Rumsvarmt
  • Fyllning:

  • 100 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling:

  • ägg
  • Garnera med:

  • florsocker
  • Ugn: 225º

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Häll på kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och arbeta in mjölet.

2

Arbeta in smöret i klickar med elvispens degkrokar. Strö över lite mjöl och låt degen vila i 10 minuter.

3

Fyllning: Rör samman smör, socker, kanel och vaniljsocker.

4

Stjälp upp degen och dela den i 2 bitar. Kavla ut till avlånga plattor, 55 x 15 cm, och sporra ut 14 smala trekanter från varje. Lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och lägg i formar.

5

Låt jäsa i 1 ½ timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över vid servering.


Recept