Du behöver
- 350 g lövbiff strimlad
- 2 msk imperial soy Mrs Cheng
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 st riven vitlöksklyfta
- 1 st strimlad purjolök
- 100 g klyftade champinjoner
- 1 st strimlad röd paprika
- 1 msk smör
Sås:
2.5 dl mellangrädde
1 msk idealmjöl
grönmögelost grovriven, t ex St Agur
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar nymald
Servera med:
pasta
Ugn: 225º
Gör så här
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.
Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.