RECEPT FRÅN HJ

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng smakar mums med pasta till.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 350 g lövbiff strimlad
  • 2 msk imperial soy Mrs Cheng
  • 1 msk kalvfond konc
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 st purjolök strimlad
  • 100 g champinjoner i fyra delar
  • 1 st röd paprika skivad
  • 1 msk smör
  • Sås:

  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 msk idealmjöl
  • grönmögelost grovriven t ex St Agur
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • Servera med:

  • pasta kokt
  • Ugn: 225º

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
2
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
3
Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.
4
Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.

Recept