RECEPT FRÅN HJ

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Marinerad lövbiff, purjolök, champinjoner och paprika samsas i denna smakrika gratäng. Grönmögelosten ger extra smak och sälta. Servera lövbiffsgratängen med kokt pasta.

Foto: Thomas Carlén

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g lövbiff strimlad
  • 2 msk imperial soy Mrs Cheng
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 1 st strimlad purjolök
  • 100 g klyftade champinjoner
  • 1 st strimlad röd paprika
  • 1 msk smör
  • Sås:

  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 msk idealmjöl
  • grönmögelost grovriven, t ex St Agur
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • Servera med:

  • pasta
  • Ugn: 225º

Gör så här

1

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.

2

Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.

3

Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.

4

Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.


Recept