RECEPT FRÅN HJ

Lövbiff med rostade rotfrukter

Av . Foto: Eva Hildén Smith, Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g palsternacka
  • 500 g potatis
  • 16 st körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Kryddsmör

  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

1

Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna.

2

Fördela palsternacka, potatis och tomater på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter. Salta.

3

Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna cirka 30 sekunder per sida.


Recept