Ljuvligaste midsommartårtan

En mumsig midsommartårta med len marsangrädde och frisk jordgubbs- och rabarberkräm gör du enkelt med vår beskrivning. Dekorera med ätbara blommor för en riktig midsommardröm!

Du behöver

Botten:

3 st ägg
1,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

Jordgubbs- och rabarberkräm:

200 g jordgubbar
200 g rabarber
2 dl syltsocker

Vaniljgrädde:

2,5 dl vispgrädde
1 tsk marsanpulver kallrörd

Garnera med:

2,5 dl vispgrädde
ätbara blommor

Gör så här

1

Botten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Vänd om försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en välsmord och bröad form med hål i mitten, 1,25 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt stå i formen i 10 minuter. Stjälp upp kakan och låt kallna.

2

Kräm: Ansa och skiva jordgubbar och rabarber. Koka tillsammans med syltsocker i 10 minuter. Låt kallna.

3

Vispa hälften av grädden tillsammans med marsanpulver. Dela kakan i tre delar. Lägg hälften av jordgubbs- och rabarberkrämen på nedersta bottnen och lägg på hälften av marsangrädden. Lägg på nästa botten och resten av krämen och grädden.

4

Lägg på sista bottnen. Vispa resten av grädden och täck tårtan med den. Garnera med ätbara blommor.


Kommentar:
En mumsig midsommartårta med len marsangrädde och frisk jordgubbs- och rabarberkräm gör du enkelt med vår beskrivning. Dekorera med ätbara blommor för en riktig midsommardröm!

Scroll to Top