Du behöver
Botten:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Jordgubbs- och rabarberkräm:
200 g jordgubbar
200 g rabarber
2 dl syltsocker
Vaniljgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1 tsk marsanpulver kallrörd
Garnera med:
2,5 dl vispgrädde
ätbara blommor
Gör så här
Botten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Vänd om försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en välsmord och bröad form med hål i mitten, 1,25 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt stå i formen i 10 minuter. Stjälp upp kakan och låt kallna.
Kräm: Ansa och skiva jordgubbar och rabarber. Koka tillsammans med syltsocker i 10 minuter. Låt kallna.
Vispa hälften av grädden tillsammans med marsanpulver. Dela kakan i tre delar. Lägg hälften av jordgubbs- och rabarberkrämen på nedersta bottnen och lägg på hälften av marsangrädden. Lägg på nästa botten och resten av krämen och grädden.
Lägg på sista bottnen. Vispa resten av grädden och täck tårtan med den. Garnera med ätbara blommor.
En mumsig midsommartårta med len marsangrädde och frisk jordgubbs- och rabarberkräm gör du enkelt med vår beskrivning. Dekorera med ätbara blommor för en riktig midsommardröm!