Du behöver
- 100 g margarin kylskåpskallt
- 3 dl glutenfri mjölmix (knappt mått)
- 2 msk strösocker
- 1 st äggula
Till smaksättning:
3/4-1 dl russin eller
1.5 msk kakao eller
1 dl sötmandel (65 g)
Ugn: 200°
Gör så här
1
Välj den smaksättning du vill ha. Mandeln ska skållas och hackas, russinen hackas och kakaopulvret mätas upp.
2
Skär fettet i bitar och finfördela i mjölmixen som först har blandats med sockret. Tillsätt äggulan och smaksättningen. Om du väljer kakao, minska mjölmixen med motsvarande mängd.
3
Forma en deg och låt den vila i kylskåp en kort stund.
4
Dela upp degen i bitar och rulla till runda kulor. Lägg dem på en bakpapperstäckt plåt och tryck till dem med tummen.
5
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Förvara i burk med tätslutande lock.