Ljuvliga mördegskakor

Degen kan smaksättas på olika sätt. När du hittat din favorit kan satsen dubblas.

Du behöver

  • 100 g margarin kylskåpskallt
  • 3 dl glutenfri mjölmix (knappt mått)
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula

Till smaksättning:

3/4-1 dl russin eller
1.5 msk kakao eller
1 dl sötmandel (65 g)

Ugn: 200°

Gör så här

1
Välj den smaksättning du vill ha. Mandeln ska skållas och hackas, russinen hackas och kakaopulvret mätas upp.

2
Skär fettet i bitar och finfördela i mjölmixen som först har blandats med sockret. Tillsätt äggulan och smaksättningen. Om du väljer kakao, minska mjölmixen med motsvarande mängd.

3
Forma en deg och låt den vila i kylskåp en kort stund.

4
Dela upp degen i bitar och rulla till runda kulor. Lägg dem på en bakpapperstäckt plåt och tryck till dem med tummen.

5
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Förvara i burk med tätslutande lock.

Scroll to Top