Ljuvlig cheesecake med vit choklad

Du behöver 12 st digestivekex ca 185 g 100 g mörk choklad 70% 50 g smör Fyllning: 200 g vit choklad 500 g philadelphiaost 2...

Du behöver

  • 12 st digestivekex ca 185 g
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 50 g smör

Fyllning:

200 g vit choklad
500 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
0.5 st citron
3 st ägg

Garnering:

vit choklad
citron

Ugn: 150°

Det här behövs till 10–12 port:

Gör så här

1
Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant. Klipp bort överflödigt papper. Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och häll det över smulorna under omrörning. Häll blandningen i formen och tryck till. Grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter.

2
Hacka chokladen till fyllningen och smält den i en skål över en kastrull med sjudande vatten eller i en glasskål i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Rör om.

3
Mixa philadelphiaost, crème fraiche, socker, vaniljsocker, stärkelse, rivet citronskal, ägg och den smälta chokladen. Häll blandningen i formen och baka i mitten av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan svalna och sedan kallna helt i kylen.

4
Hyvla den vita chokladen med en osthyvel och strimla citronskalet fint. Garnera cheesecaken med choklad och citron.

Scroll to Top