RECEPT FRÅN HJ

Ljuvliga scones med mörk choklad

Av . Foto: Mikkel Adsböl

Okänd
17 stycken

Du behöver

    Grunddeg

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl lättfil
  • 1.5 dl mjölk
  • Smaksättning

  • 100 g hackad mörk choklad
  • Pensling

  • ägg
  • Servera med

  • smör
  • apelsinmarmelad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Grunddeg: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, lättfil och mjölk.

2

Smaksättning: Blanda i hackad choklad. Arbeta samman till en deg på mjölat bakbord.

3

Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centi-meter tjock. Ta ut rundlar, 7–8 centimeter i diameter, med mått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4

Pensling: Pensla med uppvispat ägg.

5

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

6

Servering: Bjud sconesen varma med smör och apelsinmarmelad.


Recept