Ljuvliga scones med mörk choklad

Du behöver Grunddeg 7.5 dl vetemjöl 2.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 100 g smör 1 dl strösocker 1.5 dl lättfil 1.5 dl mjölk Smaksättning...

Du behöver

Grunddeg

7.5 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1.5 dl lättfil
1.5 dl mjölk

Smaksättning

100 g hackad mörk choklad

Pensling

ägg

Servera med

smör
apelsinmarmelad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Grunddeg: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, lättfil och mjölk.

2

Smaksättning: Blanda i hackad choklad. Arbeta samman till en deg på mjölat bakbord.

3

Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centi-meter tjock. Ta ut rundlar, 7–8 centimeter i diameter, med mått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4

Pensling: Pensla med uppvispat ägg.

5

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

6

Servering: Bjud sconesen varma med smör och apelsinmarmelad.

Scroll to Top