Ljummen midsommarsill och potatis

Du behöver 1 kg kokt kall färskpotatis 1 st rödlök 1 dl hackade örter ex. dill 8 st rädisor skurna i små klyftor 4 st...

Du behöver

  • 1 kg kokt kall färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 1 dl hackade örter ex. dill
  • 8 st rädisor skurna i små klyftor
  • 4 st kokta kalla ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 st burkar matjessill
  • 150 g smör

Garnering: hackad rödlök, kryddgrönt, klippt gräslök, gräslöksblommor och ägghack

Gör så här

1

Skiva eller kvarta potatisen och fördela på ett generöst uppläggningsfat.

2

Skala och finhacka löken. Finhacka örterna.

3

Skala och hacka äggen. Tvätta och riv skalet av citronen. Låt sillen rinna av och skär i ca 1 cm sneda bitar.

4

Fördela lök, halva mängden kryddgrönt, rädisor, citronriv samt ägg över potatisen. Tag undan lite ägghack till garneringen.

5

Toppa med sillskivorna. Strö över resterande mängd kryddgrönt samt finhackad rödlök. Toppa med gräslöksblommor och resterande ägghack.

6

Smält smöret på medelvärme i en kastrull tills det blir brynt och börjar dofta nötigt. Häll smöret över silltallriken, tag inte med den vita bottensatsen.

Scroll to Top