Du behöver
- 1 kg kokt kall färskpotatis
- 1 st rödlök
- 1 dl hackade örter ex. dill
- 8 st rädisor skurna i små klyftor
- 4 st kokta kalla ägg
- rivet skal av 1 citron
- 2 st burkar matjessill
- 150 g smör
Garnering: hackad rödlök, kryddgrönt, klippt gräslök, gräslöksblommor och ägghack
Gör så här
Skiva eller kvarta potatisen och fördela på ett generöst uppläggningsfat.
Skala och finhacka löken. Finhacka örterna.
Skala och hacka äggen. Tvätta och riv skalet av citronen. Låt sillen rinna av och skär i ca 1 cm sneda bitar.
Fördela lök, halva mängden kryddgrönt, rädisor, citronriv samt ägg över potatisen. Tag undan lite ägghack till garneringen.
Toppa med sillskivorna. Strö över resterande mängd kryddgrönt samt finhackad rödlök. Toppa med gräslöksblommor och resterande ägghack.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull tills det blir brynt och börjar dofta nötigt. Häll smöret över silltallriken, tag inte med den vita bottensatsen.