RECEPT FRÅN HJ

Ljummen färskpotatissallad med ägg och kapris

Ljummen potatissallad passar utmärkt till alla bufférätter.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st kokta ägg
  • 1.5 kg färskpotatis
  • 1 st knippe dill
  • salt
  • 2 st små rödlökar
  • 1 st knippe rädisor
  • 7 st salladslökar
  • 150 g smör
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl små kapris
  • 300 g cocktailtomater

Gör så här

1

Skala och finhacka äggen.

2

Skrubba och koka färskpotatisen med lite dill i lättsaltat vatten i 15–20 minuter.

3

Skala och skiva löken. Halvera rädisorna. Strimla salladslöken.

4

Smält smöret på mellanstark värme tills det doftar nötigt. Tillsätt vinäger och den strimlade rödlöken.

5

Häll blandningen över den kokta potatisen och vänd runt. Strö över ägg, salladslök, kapris och hackad dill. Halvera tomaterna och vänd ner dem. Servera genast.



Recept