Linssoppa med tomat och fetaost

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk matfett 2 st morötter 1 dl röda linser 3 dl passerade tomater 2 dl...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk matfett
  • 2 st morötter
  • 1 dl röda linser
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 näve röda mangoldskott

Servera med:

50 g fetaost
surdegsbröd

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs det mjukt i en gryta med matfett. Skala och skiva morötterna och lägg ner i grytan tillsammans med röda linser.

2

Späd med passerade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 15 minuter. Salta och peppra. Rör ner röda mangoldskott. Servera soppan med smulad fetaost och bröd.

Scroll to Top