Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 0.25 st chilifrukt röd spansk
- 1 st morot
- 2 krm garam masala indisk kryddblandning
- 1 dl linser röda
- 1 msk rapsolja
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl passerade tomater
- salt peppar
Fetaostkräm:
50 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och riv moroten grovt. Fräs purjolök, chili, morot, indisk krydda och linser i en gryta med olja.
2
Tillsätt vatten, smulad buljongtärning och tomater och koka i ca 20 mi-nuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Fetaostkräm: Mosa fetaosten med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick i soppan. Servera med bröd.