Linssoppa med fetaostkräm

Du behöver 0.5 st purjolök 0.25 st chilifrukt röd spansk 1 st morot 2 krm garam masala indisk kryddblandning 1 dl linser röda 1 msk...

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 0.25 st chilifrukt röd spansk
  • 1 st morot
  • 2 krm garam masala indisk kryddblandning
  • 1 dl linser röda
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl passerade tomater
  • salt peppar

Fetaostkräm:

50 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och riv moroten grovt. Fräs purjolök, chili, morot, indisk krydda och linser i en gryta med olja.

2
Tillsätt vatten, smulad buljongtärning och tomater och koka i ca 20 mi-nuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Fetaostkräm: Mosa fetaosten med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick i soppan. Servera med bröd.

Scroll to Top