Linsgulasch med vitlöksbröd

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 0.5 dl tomatpuré 1 msk paprikapulver 2 tsk kumminfrön 1 tsk cayennepeppar 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Till servering

4 st minibaguetter
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk cayennepeppar

Ugn: 200º

Gör så här

1

Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.

2

Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.

3

Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.

Scroll to Top