Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk kumminfrön
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 8 dl vatten
- 2 dl torkade röda linser
- 400 g krossade tomater
- 500 g potatis
- 1 tsk strösocker
- salt
Till servering
4 st minibaguetter
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk cayennepeppar
Ugn: 200º
Gör så här
Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.