RECEPT FRÅN HJ

Linsgulasch med vitlöksbröd

Av . Foto: Pelle Bergström och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Till servering

  • 4 st minibaguetter
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.

2

Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.

3

Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.


Recept