Linsbiffar med myntavinägrett

Du behöver 300 g sötpotatis 1 dl kokta röda linser 100 g halloumi finriven 1 st selleristjälk fintärnad vitlöksklyfta 2 msk potatismjöl 1 tsk salt...

Du behöver

  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser
  • 100 g halloumi finriven
  • 1 st selleristjälk fintärnad
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja till stekning

Myntavinägrette:

1 kruka färsk mynta
1 msk vatten
2 tsk neutral olja
1 tsk vitvinsvinäger

Till servering:

0.5 dl majonnäs
0.5 dl naturell yoghurt
0.5 st vitlöksklyfta
salt
liten rödlök tunt skivad
myntablad

Gör så här

1

Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.

2

Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.

3

Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.

4

Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.

Scroll to Top