RECEPT FRÅN HJ

Linsbiffar med myntavinägrett

Av . Foto: Fabian Björnstierna och Pelle Bergström

Okänd
3 portioner

Du behöver

  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser
  • 100 g halloumi finriven
  • 1 st selleristjälk fintärnad
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja till stekning
  • Myntavinägrette:

  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering:

  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • salt
  • liten rödlök tunt skivad
  • myntablad

Gör så här

1

Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.

2

Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.

3

Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.

4

Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.


Recept