RECEPT FRÅN HJ

Linguine med varmrökt lax

Den här enkla pastarätt med varmrökt lax passar såväl vardag som helg. Toppa med citronsmul för en fräsch touch!

Av . Foto: Maria Warnke Nørregaard

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g linguine
  • 1 st urkärnad röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 400 g körsbärstomater
  • salt och svartpeppar
  • 250 g varmrökt lax
  • färsk körvel
  • Citrussmul

  • 1 tsk olivolja
  • 1.5 dl rivet vitt bröd eller ströbröd
  • 1.5 msk rivet citronskal

Gör så här

1

Citrussmul: Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet gyllene på hög värme under omrörning. Smaksätt med citronskal.

2

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara gärna lite av pastavattnet.

3

Hacka chili och vitlök. Stek i olja i en stor kastrull.

4

Dela tomaterna och stek dem någon minut. Smaksätt med salt och peppar.

5

Vänd ner pastan i stekpannan, gärna med 1 dl pastavatten.

6

Dela laxen i bitar och lägg ovanpå pastan. Strö över citrussmul och körvel. Servera med citronklyftor.


Recept