RECEPT FRÅN HJ

Linguine med rökt lax

Av . Foto: Eva Hildén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g linguine
  • 1 st citron
  • 3 msk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl hackade örter t ex dill, timjan och persilja
  • 300 g rensad varmrökt lax i bitar
  • 12 st stora kapris

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Finriv det yttersta gula skalet på citronen och spara till topping. Pressa saften ur halva citronen.

3

Blanda senap, citronsaft och honung. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

4

Låt pastan rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med örterna.

5

Fördela pastan i djupa tallrikar. Lägg på lax och ringla över såsen. Toppa med citronskal och kapris. Peppra.


Recept