RECEPT FRÅN HJ

Lingonrutor med kanel

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
24 bitar

Du behöver

    Botten

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Fyllning

  • 100 g lingon
  • 225 g hallon
  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk potatismjöl
  • Topping

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.

2

Topping: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och mjöl och blanda till en smulig deg.

3

Fyllning: Blanda lingon, hallon, farinsocker, kanel och potatismjöl i en skål.

4

Bred ut smeten i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Fördela bären över smeten och smula över toppingen.

5

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.


Recept