24 bitar
Du behöver
Botten
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
4 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning
100 g lingon
225 g hallon
1 dl farinsocker
1 msk kanel
2 tsk potatismjöl
Topping
75 g smör
1 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Topping: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och mjöl och blanda till en smulig deg.
Fyllning: Blanda lingon, hallon, farinsocker, kanel och potatismjöl i en skål.
Bred ut smeten i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Fördela bären över smeten och smula över toppingen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.