Lingonrutor med kanel

Den här smarriga kakan bakas smidigt i långpanna och räcker till många. På den mjuka bottnen ligger söta bär och det hela avslutas med en frasig smultopping.

24 bitar

Du behöver

Botten

125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
4 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning

100 g lingon
225 g hallon
1 dl farinsocker
1 msk kanel
2 tsk potatismjöl

Topping

75 g smör
1 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl

Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.

2

Topping: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och mjöl och blanda till en smulig deg.

3

Fyllning: Blanda lingon, hallon, farinsocker, kanel och potatismjöl i en skål.

4

Bred ut smeten i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Fördela bären över smeten och smula över toppingen.

5

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.

Scroll to Top