Du behöver
- 30 st engångsaluminiumformar
- 200 g smör
- 6 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
Glasyr:
3 dl florsocker
3 msk lingonsylt
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka ihop rumsvarmt smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen, 30 minuter.
2
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör mandelmassa och rumsvarmt smör till en jämn smet. Vispa i äggen ett i taget.
3
Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått lite större än aluminiumformarna. Lägg i degen i formen och tryck ut degen. Fyll formarna med fyllning till tre fjärdedelar. Grädda i 20–25 minuter. Låt kallna.
4
Glasyr: Blanda florsocker och lingonsylt och bred över kakorna. Låt stelna.