Lingonmazariner

Du behöver 30 st engångsaluminiumformar 200 g smör 6 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 st ägg 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 400 g mandelmassa 200...

Du behöver

  • 30 st engångsaluminiumformar
  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg

Glasyr:

3 dl florsocker
3 msk lingonsylt

Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka ihop rumsvarmt smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör mandelmassa och rumsvarmt smör till en jämn smet. Vispa i äggen ett i taget.

3
Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått lite större än aluminiumformarna. Lägg i degen i formen och tryck ut degen. Fyll formarna med fyllning till tre fjärdedelar. Grädda i 20–25 minuter. Låt kallna.

4
Glasyr: Blanda florsocker och lingonsylt och bred över kakorna. Låt stelna.

Scroll to Top