Lingonbiskvier
Biskvierna får både fin färg och god smak av lingon.
Av Kerstin Svensson. Foto: Olof Abrahamsson
Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 100 g frysta lingon
- 2 msk strösocker
- 200 g smör
- 1 dl florsocker
- 1 krm vaniljpulver
- 200 g mörk choklad
- guldpulver
Fyllning
Garnera med
Ugn: 175°
Gör så här
Riv mandelmassan. Rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.
Klicka eller spritsa ut rundlar, ca 4 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter, låt svalna.
Koka ihop lingon och socker i 15 minuter. Mixa till en puré och sila genom finmaskig sil. Det ska bli 2 msk. Låt svalna.
Vispa smör och florsocker smidigt med elvisp. Tillsätt purén och vaniljpulver.
Bred krämen på undersidan av bottnarna. Ställ i kylen i 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och garnera med guldpulver.