RECEPT FRÅN HJ

Lingonbiskvier

Biskvierna får både fin färg och god smak av lingon.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • Fyllning

  • 100 g frysta lingon
  • 2 msk strösocker
  • 200 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Garnera med

  • 200 g mörk choklad
  • guldpulver
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan. Rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.

2

Klicka eller spritsa ut rundlar, ca 4 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter, låt svalna.

3

Koka ihop lingon och socker i 15 minuter. Mixa till en puré och sila genom finmaskig sil. Det ska bli 2 msk. Låt svalna.

4

Vispa smör och florsocker smidigt med elvisp. Tillsätt purén och vaniljpulver.

5

Bred krämen på undersidan av bottnarna. Ställ i kylen i 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och garnera med guldpulver.


Recept