Du behöver
- 4 dl mandelmjöl
- 1.5 dl rismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 100 g kallt smör i tärningar
- ägg
- 1 tsk malen kanel
- 1 krm salt
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
125 g smör
1 msk maizena
1 dl saft av citrusfrukter
citrusfrukter
ägg
0.5 dl flytande honung
2 dl tinade lingon
Schweizisk maräng
äggvitor
1.5 dl strösocker
Gör så här
Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 minuter.
Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.
Schweizisk maräng: Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, cirka 5 minuter. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 minuter. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.