RECEPT FRÅN HJ

Marängpaj med lingon

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter
  • citrusfrukter
  • ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon
  • Schweizisk maräng

  • äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

1

Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 minuter.

2

Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

3

Schweizisk maräng: Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, cirka 5 minuter. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 minuter. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.


Recept