Marängpaj med lingon

Du behöver 4 dl mandelmjöl 1.5 dl rismjöl 0.5 tsk bakpulver 100 g kallt smör i tärningar ägg 1 tsk malen kanel 1 krm salt...

Du behöver

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

125 g smör
1 msk maizena
1 dl saft av citrusfrukter
citrusfrukter
ägg
0.5 dl flytande honung
2 dl tinade lingon

Schweizisk maräng

äggvitor
1.5 dl strösocker

Gör så här

1

Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 minuter. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 minuter.

2

Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

3

Schweizisk maräng: Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, cirka 5 minuter. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 minuter. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

Scroll to Top