RECEPT FRÅN HJ

Limerutor med mördegsskal

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Okänd
30 stycken

Du behöver

    Mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.75 dl florsocker
  • 175 g smör
  • Fyllning

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • florsocker
  • rivet limeskal
  • Ugn 175 grader

Gör så här

1

Mördeg: Mixa ihop mjöl, florsocker och smör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord ugnsform, ca 20x 30 centimeter.

2

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.

3

Fyllning: Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaft och limeskal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

4

Ta ut formen och häll smeten över botten direkt. Grädda i ytter-ligare ca 25 minuter. Låt svalna.

5

Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.


Recept