Limerutor med mördegsskal

Du behöver Ugn 175 grader Mördeg 4 dl vetemjöl 0.75 dl florsocker 175 g smör rumsvarmt Fyllning 4 st ägg 3 dl strösocker 2 st...

Du behöver

Ugn 175 grader

Mördeg

4 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
175 g smör rumsvarmt

Fyllning

4 st ägg
3 dl strösocker
2 st lime saft+yttersta finrivna skalet
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till garnering

florsocker
rivet limeskal

Gör så här

1

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader.

2

Mixa i matberedare ihop mjöl, florsocker och smör. Tryck ut degen i en smord ugnsform, cirka 20 x 30 centimeter.

3

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.

4

Fyllning Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaft och skal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

5

Ta ut formen och häll smeten över botten direkt. Grädda i ytterligare cirka 25 minuter. Låt svalna.

6

Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.

Scroll to Top