RECEPT FRÅN HJ

Limerutor med mördegsskal

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Okänd
30 stycken

Du behöver

    Ugn 175 grader

    Mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.75 dl florsocker
  • 175 g smör rumsvarmt
  • Fyllning

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 st lime saft+yttersta finrivna skalet
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till garnering

  • florsocker
  • rivet limeskal

Gör så här

1

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader.

2

Mixa i matberedare ihop mjöl, florsocker och smör. Tryck ut degen i en smord ugnsform, cirka 20 x 30 centimeter.

3

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.

4

Fyllning Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaft och skal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

5

Ta ut formen och häll smeten över botten direkt. Grädda i ytterligare cirka 25 minuter. Låt svalna.

6

Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.


Recept