Limemarinerad laxtartar

Laxtartar på rökt och gravad lax med rödbetor, crème fraichesås och romansallat.

Du behöver

  • 100 g gravad lax
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g lax (måste ha varit fryst)
  • 1 st lime rivet skal
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 2 msk gräslök finhackad
  • 2 msk rödlök finhackad
  • salt och peppar

Servera med:

4 st rödbetor färska, kokta
romansallad

Sås:

1.5 tsk pepparrot färsk
1 dl crème fraîche
0.5 tsk råsocker
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port som förrätt:

Gör så här

1
Skär ner all lax i små tärningar, smaksätt med limeskal och saft. Rör i gräslök och rödlök. Smaksätt med salt och peppar. Forma till puckar med hjälp av ett mått på tallrikar.

2
Låt de kokta rödbetorna svalna, skär eller stansa ut bitar. Lägg dem på och bredvid puckarna. Garnera med sallat.

3
Riv pepparroten på fina sidan på rivjärnet. Rör samman pepparroten med crème fraichen, smaka av med råsocker, salt och nymalen svartpeppar. Ringla runt crème fraichesåsen.

Scroll to Top