Du behöver
- 100 g gravad lax
- 100 g kallrökt lax
- 100 g lax (måste ha varit fryst)
- 1 st lime rivet skal
- 0.5 st lime pressad saft
- 2 msk gräslök finhackad
- 2 msk rödlök finhackad
- salt och peppar
Servera med:
4 st rödbetor färska, kokta
romansallad
Sås:
1.5 tsk pepparrot färsk
1 dl crème fraîche
0.5 tsk råsocker
salt svartpeppar
Det här behövs till 4 port som förrätt:
Gör så här
1
Skär ner all lax i små tärningar, smaksätt med limeskal och saft. Rör i gräslök och rödlök. Smaksätt med salt och peppar. Forma till puckar med hjälp av ett mått på tallrikar.
2
Låt de kokta rödbetorna svalna, skär eller stansa ut bitar. Lägg dem på och bredvid puckarna. Garnera med sallat.
3
Riv pepparroten på fina sidan på rivjärnet. Rör samman pepparroten med crème fraichen, smaka av med råsocker, salt och nymalen svartpeppar. Ringla runt crème fraichesåsen.