Du behöver
- 2.5 st lime 1 tsk rivet limeskal + 1/2 dl pressad limesaft
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- vaniljstång urskrapad
Servera med:
2 st passionsfrukter
färska hallon
mynta
Gör så här
Skölj limefrukterna. Riv skalet och pressa ur saften.
Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över vattenbad och tillsätt limesaften. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta skålen från värmen och rör tills krämen svalnat.
Vispa grädden med vaniljfrön och limeskal. Vänd försiktigt ner den kalla krämen i grädden med luftiga tag.
Fördela krämen i 4 glas. Låt krämen stå i frysen eller i kylen i minst 3 timmar. Om krämen frysts, ta fram den och låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter.
Gröp ur en halv passionsfrukt över varje glas. Toppa med några hallon och garnera med mynta.
Fräsch och luftig mousse som passar lika bra att frysa in, som att låta den stå till sig i kylen. Väljer man att frysa krämen blir den mer som en parfait.